woensdag 8 september 2010

Pasta met tonijn

Onderstaand recept is snel te maken en smaakt heel erg lekker.
De pasta die ik gebruik is schelppasta van Xenos.
Kies in ieder geval een pasta met een stevige "bite".



Ingrediënten voor 2 personen

200 g pastaschelpen
3 eieren
1 blikje tonijn op olie
150 g crème fraîche
schepje bouillonpoeder
een handje fijngeknipte basilicumblaadjes

Bereiding

Kook de eieren hard, pel ze en snijd ze in grove stukjes
Snijd ook de tonijn in grove stukjes
Kook de pasta volgens kookvoorschrift
Giet af
Laat het gas aan onder de pan
Roer de stukjes tonijn door de pasta
Roer ook de crème fraîche erdoor
Strooi er een schepje bouillonpoeder en wat peper over
Roer er voorzichtig de stukjes ei en de basilicum door
Dien op in een rustieke schaal
Eet smakelijk


Foto's © Cigale

5 opmerkingen:

  1. hummmmmmmmmm,
    ca a l'air tres bon
    a bientot

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo, dat ziet er lekker uit zeg. Bedankt Cigale.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ga ik vanavond maken! Ziet er zeker goed uit, bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat ziet er lekker uit! Moet je dit warm of koud eten?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is de bedoeling om dit gerecht warm te eten. Daarom na het afgieten van de pasta de waakvlam er nog even onder houden, zodat ook de tonijn, de crème fraîche en de iets afgekoelde gepelde eieren opnieuw verwarmd worden tijdens het doorroeren. De basilicum kan er op het laatst door.

      Verwijderen