maandag 20 september 2010

Pompoencappucino - Cappucino aux courges

Als je dit recept in een cappucino-kopje serveert zijn de ingrediënten voor 4 personen
20 gram boter
200 gram pompoen, schoongemaakt gewogen, in blokjes gesneden
1 kleine zure appel in kleine stukjes gesneden
1 middelmaat ui gesnipperd
1 theelepel milde currypasta (potje van Patak)
1 à 2 kipbouillonblokjes
1/2 theelepel tijm
1/2 liter water
half stijf geklopte slagroom
fijngeknipt peterselie- en selderijblad
***
Smelt de boter in de soeppan
Fruit pompoen, appel en ui zachtjes
Voeg 1 theelepel currypasta toe en roer die erdoor
Voeg het water en de bouillonblokjes en een beetje tijm toe
Laat 20 minuten zachtjes koken
Pureer de soep met de staafmixer, of nog beter in de keukenmachine
Verwarmen
Doe de soep in de kopjes, slagroom erover en garneer met gesnipperde kruiden
Eet smakelijk!
Kijk ook naar mijn fotoreportage met pompoenen


Pour Claire: traduction française
Quand servi dans tasses cappucino la recette est pour 4 personnes
20 grammes de beurre
200 grammes de courges, pèsé épluchées et en cubes
1 petite pomme aigre épluchée et en cubes
1 oignon medium en petits morceaux
1 petite cuillère pâte de curry (marque Patak en petit pot)
1 à 2 bouillon-cubes
1 demie cuillère de thym
1 demi litre d'eau
crème Chantilly demie épais
persil et céleri à grain fin
***
Fondre le beurre dans une casserole de soupe
Faire revenir à feu modeste les morceaux de courges, de pomme et du oignon
Ajouter la cuillère de pâte de curry
Mélanger
Joindre le demi litre d'eau, les bouillon-cubes et le thym
Faire cuire pendant 20 minutes
Mouliner au robot ménager, tenir au chaud
Servir dans tasses pour cappucino et garnir avec le crème Chantilly et persil et céleri
Bon appetit!

woensdag 8 september 2010

Pasta met tonijn

Onderstaand recept is snel te maken en smaakt heel erg lekker.
De pasta die ik gebruik is schelppasta van Xenos.
Kies in ieder geval een pasta met een stevige "bite".



Ingrediënten voor 2 personen

200 g pastaschelpen
3 eieren
1 blikje tonijn op olie
150 g crème fraîche
schepje bouillonpoeder
een handje fijngeknipte basilicumblaadjes

Bereiding

Kook de eieren hard, pel ze en snijd ze in grove stukjes
Snijd ook de tonijn in grove stukjes
Kook de pasta volgens kookvoorschrift
Giet af
Laat het gas aan onder de pan
Roer de stukjes tonijn door de pasta
Roer ook de crème fraîche erdoor
Strooi er een schepje bouillonpoeder en wat peper over
Roer er voorzichtig de stukjes ei en de basilicum door
Dien op in een rustieke schaal
Eet smakelijk


Foto's © Cigale